Omega Pharma versterkt tandartsendivisie

De beursgenoteerde farmagroep Omega Pharma uit Nazareth gaat zijn divisie Omega Dental niet verkopen. Geen externe partij kon voldoen aan de financiële belangen van Omega Pharma als de belangen van de werknemers van Omega Dental, meldt de groep. De verkoop van de tandartsendivisie is definitief van de baan, maar de afdeling wordt intern versterkt. Hoe dat zal gebeuren, wordt later bekendgemaakt.
De aandacht die de verkoopplannen opeisten, daalde de omzet van Omega Dental in het derde kwartaal met 4 procent tot 21,7 miljoen euro. De totale omzet van Omega Pharma steeg 6 procent tot 213,6 miljoen euro. Dat is onder de verwachtingen van de analisten van ING en KBC Securities. Zij hadden respectievelijk 218,5 en 217 miljoen euro verwacht.

De best presterende afdeling was de verkoop van voorschriftvrije geneesmiddelen (OTC) in het buitenland. Die divisie groeide 10 procent dankzij de integratie van vorig jaar overgenomen merken. De omzet van OTC producten in Frankrijk, de grootste buitenlandse markt, kromp daarentegen 6 procent.

De totale interne groei bedraagt 4,3 procent. Dat is, zoals aangekondigd, lager dan in de eerste jaarhelft. Ook voor het vierde kwartaal is er een aantal onzekerheden, waarschuwt Omega Pharma. zo zijn er minder verkoopsbeurzen, is de wetgeving rond generische geneesmiddelen veranderd en werden er nieuwe managementsstructuren ingevoerd. Omega Pharma behoudt zijn doelstellingen voor het volledige boekjaar. De groep gaat uit van een omzet van 950 miljoen euro, een gewone bedrijfskasstroom van 150 miljoen euro en een 3,5 euro courante winst per aandeel.

De winstcijfers over het derde kwartaal maakt Omega Pharma later bekend. De farmagroep gaf wel mee dat de courante bedrijfskasstroom in het derde kwartaal zal minimum 28 miljoen euro zal bedragen.
14 okt 2005
Bron: De Tijd
meer over
zie ook rubriek