Administratieve staking artsen op komst

Kalm zal het niet worden op het gezondheidsfront. De artsenvakbond ASGB roept de artsen op een administratieve staking te beginnen tegen de federale minister van Volksgezondheid, Rudy Demotte (PS). De strijdpunten zijn: de administratieve overlast die hij over hen uitstort en vooral de boete van 125 euro die hij artsen oplegt als ze hun honoraria indexeren en 0,19 euro meer aanrekenen.
Gisteren kreeg de minister echter ook het christelijk ziekenfonds (CM) tegen. Dat had samen met de andere ziekenfondsen een begroting in evenwicht door het verzekeringscomité van de ziekteverzekering geloodst.

Gisteren diende de minister plots een gewijzigd voorstel in bij de Algemene Raad van de ziekteverzekering. Hij wil een bufferfonds van 80 miljoen en wil de versoepeling van de maximumfactuur voor de hogere inkomens een jaar vervroegen. ,,Hij besliste ook de honoraria voor sommige artsen te verhogen; wij zijn daar ook voor, maar niet hij maar wij moeten dat beslissen'', zegt CM-voorzitter Marc Justaert.
11 okt 2005
meer over
zie ook rubriek