Kinderen genezen op het dakterras in Eeklo

In het Heilig Harthospitaal in Eeklo is een nieuwe afdeling pediatrie geopend. De kinderafdeling op de vierde en bovenste verdieping is in niets meer te vergelijken met de vroegere pediatrie. De kamers zijn ruim, kindvriendelijk, licht en kleurrijk. Er is een grote speelhoek en er werd zelfs een echt dakterras met een panoramisch uitzicht gecreëerd.
,,De pediatrie heeft 26 erkende bedden, maar we kunnen dertig kinderen herbergen'', zegt diensthoofd-pediater Lut Verdonck.

,,Het gaat allemaal om tweepersoonskamers of moeder/kindkamers, en dat is een heel verschil met vroeger. Er was echt nood aan meer kamers waar een van de ouders kon blijven overnachten bij het zieke kind. Voorts beschikken we over een zaal voor dagopnames en twee van de vijftien kamers zijn ook isolatiekamers voor besmettelijke infecties.''

Renovatie

De vernieuwing van de pediatrie is het begin van een ingrijpend renovatieprogramma in het ziekenhuis, dat twee jaar zal duren. Een van de blikvangers wordt alvast de nieuwe materniteit, met meer luxekamers. In totaal zal in beide ziekenhuizen (Eeklo en Sijsele) op twee jaar tijd ruim acht miljoen euro geïnvesteerd worden.
13 sep 2005
meer over
zie ook rubriek