Legerartsen spreken van 'putsch' in Neder-over-Heembeek

Een groep artsen van het militair hospitaal in Neder-over-Heembeek is niet te spreken over de gebeurtenissen binnen het hospitaal.
Ze hekelen vooral het feit dat de pas vorig jaar aangestelde directeur alweer moet vertrekken en zien de aangekondigde samenwerking met het Brugmannziekenhuis niet zitten.
De artsen' style='color:#00896e;border-bottom:1px dotted #00896e;'>artsen zeggen niet te weten "wat het verhaal verbergt", maar ze vrezen dat het Brugmannziekenhuis, dat deel uitmaakt van het Irisnetwerk, de mug-dienst zal inlijven, evenals de hyperbare installatie, de orthopedische activiteiten en de activiteiten van het brandwondencentrum.
De artsen, die anoniem wensen te blijven, zeggen ook niet te begrijpen waarom Jean-Pol Chaudron minder dan een jaar na zijn aanstelling aan de kant is gezet. Ze wijzen erop dat het al de vierde keer in evenveel jaar tijd is dat iemand van de directie er aan de dijk is gezet. Volgens de artsen is ook een coördinatiecel die onlangs werd opgericht, alweer ontbonden. De drie leden van die cel, kolonel Hugues Vanderstraeten en Jean-Pierre Arnould en Claude Permentier, beide verplegers van het brandwondencentrum, mogen volgens de artsen van defensieminister Flahaut geen deel meer uitmaken van de medische component van het leger. De drie mensen zouden zich volgens de artsen verzet hebben tegen de ideeën van luitenant-kolonel Jean Pirson, het gecontesteerde hoofd van het brandwondencentrum.
Intussen is directeur Chaudron vervangen door de arts luitenant-kolonel Geert Laire. Dirk Deboeuf, de medisch directeur die vorig jaar werd aangeduid, zal zich bezighouden met de samenwerking met het Brugmannziekenhuis, zegt een specialist. De artsen vinden het vreemd dat er vanuit de politieke wereld nog geen reactie gekomen is op de gebeurtenissen.
10 sep 2005
meer over
zie ook rubriek