Nieuw rusthuis met 70 seniorenkamers gepland

OOSTENDE - In de rust van de Assisiėlaan, over de Sint- Fransiscuskerk, in Oostende bouwt de nv Les Etoiles een gloednieuw rusthuis voor vooral dementerende senioren. In een hypermodern villagebouw krijgen de bejaarden er 70 kamers, volledig uitgerust met de modernste technieken. Zaakvoerder Ludwig D'Huyvetter wil het gebouw openen tegen eind volgend jaar.
Het openbaar onderzoek voor de bouw van het nieuw rusthuis loopt nog ruim veertien dagen. ,,Vervolgens moet de zaak via het schepencollege naar Brugge. Zodra we een bouwvergunning bekomen, kan de aanbesteding van start gaan. De bouwperiode wordt op vijftien maanden geraamd. als het even meezit, dan kan het nieuwe rusthuis eind 2006, begin 2007 openen,'' stelt Ludwig D'Huyvetter.

,,In een eerste fase zullen we 70 kamers in gebruik nemen. We hebben echter 92 kamers in portefeuille. Ons rusthuis Les Etoiles had al een vergunning voor 35 bedden en we konden een akkoord maken met Home Ensor uit de Capucijnenstraat om ook hun 23 bedden te kunnen opslorpen. Uit het aanbod van de Vlaamse Gemeenschap konden we de overige bedden binnenrijven.''

Omdat negentig procent van onze senioren dementerende bejaarden zijn, werd een rustige locatie gezocht. ,,Het gebouw wordt opgetrokken in villastijl in de rustige omgeving van de Assisiėlaan. Het concept is dat van een betaalbaar onderkomen maar toch totaal aangepast aan de noden van de senioren. Zo komt er een inrijdbare douche, zijn verschuifbare wanden voorzien voor om de bedden overal binnen te kunnen rijden, wordt een ruime rustgevende tuin aangelegd, kortom: alles wat er in de huidige locatie in de Koningstraat door de oudere infrastructuur en het gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden ontbreekt'', besluit de zaakvoerder.

Welkome aanvulling

Oostende heeft met zijn oudere bevolking nood aan meer kamers dan het huidige aanbod telt. Het privaat initiatief van Ludwig D'Huyvetter wordt door de overige rusthuizen op de voet gevolgd. Verschillende directies vinden het nieuwe rusthuis een welkome aanvulling
06 sep 2005
meer over
zie ook rubriek