OCMW bouwt nieuwe serviceflats

BORNEM - De bouwwerken aan de nieuwe serviceflats op het kruispunt Broekstraat, Gasthuisstraat en Driesstraat starten op 1 september. Met dit meeraanbod wil het OCMW de steeds stijgende vraag naar flats opvangen. In het najaar van 2006 moet alles klaar zijn.
Het Bornemse ocmw bouwt 19 nieuwe serviceflats. In een tweede fase zullen er daar nog acht aan toegevoegd worden. Het complex staat in verbinding met het bestaande flatgebouw Den Dries. De flats zijn allemaal zowat 50mē groot met een ontmoetingsruimte voor bewoners op elke verdieping. Elke flat omvat een woonkamer met zit- en eethoek, ingebouwde keuken met elektrische kookgelegenheid, badkamer met douche en een afzonderlijke slaapkamer.

De volledige kelderverdieping van het complex wordt ingericht als dienstencentrum. Hier zijn alle senioren welkom, niet alleen de bewoners.

De vraag naar serviceflats blijft ondertussen stijgen. ,,De groep 60+ wordt steeds groter. Wegens omstandigheden lukt het niet meer om in een groot huis te wonen, het onderhoud wordt te moeilijk, het onveiligheidsgevoel haalt de bovenhand, men verliest de partner, dan opteert men voor een flat'', stelt men bij het ocmw. ,,Iedereen die nog zelfstandig kan wonen, kan zich kandidaat stellen vanaf 60 jaar. als er geen plaats is, kom je op een wachtlijst. Bornemnaars krijgen voorrang.''

Tijdens de omvangrijke werken is er een wegomleiding. Doorgaand verkeer is enkel mogelijk langs de kant van de kleuterschool. Voetgangers en fietsers krijgen evenwel een constante doorgang. De toegang tot de school gebeurt best via het K. Cardijnplein.
29 aug 2005
meer over
zie ook rubriek