Van aromatherapie tot stress consulent bij duurzaamheidsacademie

Aromatherapie, Shiatsu, Feng Shui Consulent, Integrale Stress Consulent. Het is een greep uit het aanbod waaruit cursisten vanaf september kunnen kiezen in de Hasseltse Academie voor Duurzame Ontwikkeling.
Met de nieuwe academie, een primeur in Vlaanderen, spelen de Limburgse opleidingscentra Syntra-Hasselt en de Ignoramus Academie in op de groeiende vraag naar informatie over en arbeidsmogelijkheden in de sector van de duurzame ontwikkeling.

De samenwerking tussen Syntra-Hasselt en de Ignoramus Academie - een organisatie die oorspronkelijk een natuurlijke levenswijze wilde promoten - resulteert vanaf volgende week in vijf hogere instituten voor integrale gezondheidszorg, integraal bouwen en wonen, integrale economie, integrale opvoeding en voor integrale maatschappelijke ontwikkeling.

,,Het gaat om langdurige opleidingen, van een tot drie jaar, die gericht zijn op de verhoging van de levenskwaliteit in alle segmenten van de samenleving. Die leiden de cursisten op tot volwaardige consulenten, adviseurs, docenten of therapeuten in de duurzaamheidssector'', aldus Egidius Musiek, directeur van de Ignoramus Academie.

De eerste Vlaamse duurzaamheidsacademie mikt op 400 cursisten in het eerste opleidingsjaar.
26 aug 2005
meer over
zie ook rubriek