Brutale overval op tandartspraktijk in Deurne

Een tandarts uit Deurne en twee van zijn patiënten zijn vrijdagavond het slachtoffer geworden van een brutale overval. "Het gaat zeker om twee daders, maar vermoedelijk waren het er drie." Dat zegt Eva Herreman van het Antwerpse parket.
"Ze spraken Frans, waren van Noord-Afrikaanse origine, droegen zwarte kledij en een bivakmuts en waren gewapend."
Rond 18 uur stapten de overvallers de tandartspraktijk aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne binnen. Een patiënt die in de wachtkamer zat, werd met de dood bedreigd en de dieven stalen zijn portefeuille, huissleutels en de afstandsbediening van zijn garagepoort. Vervolgens gingen ze naar de praktijkruimte van de tandarts, waar op dat moment een patiënt in behandeling was.

De tandarts werd gedwongen om naar de wachtzaal te gaan waar de overvallers hem 450 euro en de sleutels van zijn Mercedes Cabrio afhandig maakten. De overvallers sloegen uiteindelijk op de vlucht met de Mercedes en zijn nog steeds spoorloos. De tandarts en zijn twee patiënten, die alle drie met de dood werden bedreigd, waren na de overval danig onder de indruk, maar zijn niet gewond geraakt.
27 jun 2005
meer over
zie ook rubriek