Waregemse ziekenhuis betaalt eigen dagcentrum

Het Waregemse ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes neemt vrijdagavond (24.06.2005) officieel het nieuwe dagziekenhuis en een nieuwe vergaderzaal in gebruik. De financiering van de bouw is gebeurd met eigen middelen, verklaart directeur Richard Neirynck. De kostprijs bedraagt ongeveer 800.000 euro.
Het aantal opnames in het dagziekenhuis - voor ingrepen waarvoor geen hospitalisatie van verschillende dagen vereist is - neemt toe met tien procent per jaar. De capaciteit van het nieuwe dagziekenhuis speelt daarop in met tien extra plaatsen.

Om de evolutie van genees- en verpleegkunde te volgen, had O.L.V. van Lourdes ook nood aan meer ruimte voor opleiding en vergaderzalen. Dat probleem is opgelost met de bouw van een bovendakse vergaderzaal. De ruimte is opsplitsbaar, volgens de directeur zowel architecturaal als bouwtechnisch een hoogstandje. En voor de polikliniek interne geneeskunde werd een nieuwe verdieping gezet op het gebouw van de aankoopdienst.

De bouw en ingebruikneming van de gebouwen gebeurt in afwachting van groen licht voor de uitvoering van het masterplan van het Waregemse ziekenhuis. De werkzaamheden hiervoor moeten over ongeveer twee jaar beginnen. Ze omvatten twee extra operatiezalen, administratieve lokalen, de vernieuwing van de apotheek, onthaal, labo, pediatrie en polikliniek en nieuwe ruimtes voor het personeel. Hiermee is een investering van 25 miljoen euro gemoeid. De Vlaamse overheid keurde het zorgstrategisch plan al goed in juni 2003.

,,In november 2004 dienden we het technisch-financieel plan in. We wachten dus nog op een beslissing'', zegt directeur Neirynck.

Al vijftien jaar beschikt het ziekenhuis over een aparte verpleegeenheid voor dertig patiënten die lijden aan depressies, angsten, psychoses en alcoholverslaving. Ook hier staan infrastructuurwerken op het programma voor een aparte dagzaal en een polyvalente ruimte voor groepstherapieën. Om het sterk groeiende aantal patiënten op te vangen, is ook meer medisch geschoold personeel nodig.
23 jun 2005
meer over
zie ook rubriek