Winstdaling en koerswijziging bij Omega Pharma

Reorganisatie-uitgaven hebben de Belgische farmadistributiegroep Omega Pharma tijdens het eerste kwartaal tien procent nettowinst gekost. Omega meldde gisteren ook een koerswijziging. De afdeling tandartsenmateriaal staat in de etalage en bij ziekenhuismateriaal gebeurde een managementswissel.
De nettowinst van Omega Pharma kwam uit op 13,08 miljoen euro, tegenover 14,55 miljoen een jaar geleden. De omzet groeide wel. Met 226,2 miljoen euro deed het bedrijf 28 procent beter dan vorig jaar.

Omega Pharma verzekerde gisteren dat het ondanks de terugval van de nettowinst vasthoudt aan zijn jaarprognoses wat de omzet (950 miljoen euro) en de netto courante winst (3,5 euro per aandeel) betreft.

Omega kondigde ook aan dat Banc of America Securities de verkoop van de Dental-afdeling onderzoekt. De samenhang tussen Dental en de andere activiteiten van de farmadistributiegroep is te klein, luidt het. Dental was tijdens het eerste kwartaal goed voor 10,6 procent van de omzet en bijna 6 procent van de lopende operationele winst. Omega Pharma ziet voor de toekomst de verkoop van voorschriftvrije producten via de apotheek als snelste groeipool.
27 mei 2005
meer over
zie ook rubriek