Directeur Ziekenhuis H. Hart antwoordt

Manu Keirse, die ontslagen is als algemeen directeur van het Regionaal Ziekenhuis Heilig-Hart in de Naamsestraat, (DS 12/05), reageert op het bericht over dit ontslag in de krant.
,,In uw krant van donderdag 12 mei 2005 verscheen onder de titel 'ziekenhuis ontslaat directeur' een artikel waarin melding werd gemaakt van mijn ontslag om dringende reden op basis van het feit dat ik mijn contract op eigen houtje zou hebben aangepast.

Overeenkomstig artikel 1 van de wet van 23 juni 1961 wens ik gebruik te maken van mijn recht op antwoord, waarbij ik zowel de onjuistheid van dit bericht, als de wijze waarop deze nieuwsgaring is gebeurd, wens te betreuren.

Mijn dienstbetrekking bij het Regionaal ziekenhuis Heilig hart vzw is steeds voltijds geweest. Op mijn eigen verzoek werd het loon voor de geleverde prestaties gereduceerd tot 80%, gelet op mijn lessen als deeltijds hoofddocent. De arbeidsovereenkomst voorziet in een aanpassing van deze reductie van zodra de lessen minder zouden bedragen dan één dag per week. Deze modaliteit was dus uitdrukkelijk bepaald in het contract.

In het belang van het Regionaal Ziekenhuis Heilig hart vzw en mijn streven om dit dossier in alle sereniteit af te sluiten, meen ik dat elke verdere polemiek uit den boze is.''
25 mei 2005
meer over
zie ook rubriek