ASZ Aalst plant reorganisatie

Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (ASZ) Aalst plant een reorganisatie. De directie kondigde dat aan op de overlegvergadering met de vakbonden gisteren.
Het ziekenhuis werd de voorbije jaren telkens met een tekort van een paar miljoen euro geconfronteerd en plant daarom maatregelen om de financiële situatie van het ziekenhuis weer gezond te krijgen. De directie benadrukt dat er niemand zal worden ontslagen, maar blijft verder erg vaag over welke besparingsmaatregelen dan wel gepland zijn.

,,Voorlopig kan ik daar nog helemaal niets over kwijt'', zegt algemeen directeur Luc De Vriendt. ,,Eventuele maatregelen moeten eerst nog worden voorgelegd aan en besproken met het directiecomité en de raad van bestuur van het ziekenhuis.''

Volgens de vakbonden wil het ASZ gaan besparen door de keuken, de schoonmaakdienst en de administratie van de drie campussen verder te centraliseren.

De bonden vinden dat een goed initiatief, maar niet genoeg. ,,De essentie van een ziekenhuis zijn de medische diensten en vooral voor de richting die het ASZ daarmee uit wil, moet de directie een langetermijnvisie hebben'', vindt Lydie Vanmeerhaeghe van de socialistische vakbond.

,,Zo worden net die diensten die winstgevend zijn, zoals bijvoorbeeld de radiologie, steeds meer geprivatiseerd. Die trend moet stoppen als het ASZ niet nog meer geld wil kwijtspelen. Daarom zullen we kritisch blijven toezien op de financiële situatie'', zegt Vanmeerhaeghe.
14 apr 2005
meer over
zie ook rubriek