Brusselse non-profit manifesteert vrijdag

De werknemers van de Brusselse non-profit willen vrijdag manifesteren. Dat hebben afgevaardigden van de socialistische en christelijke vakbond woensdag bevestigd.
Ondanks de belofte van een eerste werkvergadering op 28 april met vertegenwoordigers van de verschillende gemeenschapscommissies, willen de vakbonden de druk op de ketel houden.
Ze zijn ook niet te spreken over het feit dat ze verschillende maanden hebben moeten wachten vooraleer de Brusselse regering in actie schoot. De non-profit op federaal niveau heeft al sinds begin maart een akkoord over een nieuwe CAO.

Op Brussels niveau (met onder meer de bijzondere jeugdzorg en gehandicaptenzorg) vragen de bonden de volledige uitvoering van het vorige akkoord dat dateert van 2000, een arbeidsduurvermindering tot 35 uur zonder loonverlies, en gelijkschakeling met de lonen in de private ziekenhuizen. Ook een eindeloopbaanregeling staat op het verlanglijstje.
De betoging vrijdag start aan de Albert II-laan in Brussel en doet de kabinetten van de verschillende bevoegde Brusselse ministers aan.
14 apr 2005
meer over
zie ook rubriek