VLD en CD&V vragen uitstel kinesistenexamen - Demotte weigert

VLD en CD&V vroegen donderdag in de Kamer een uitstel van één jaar van de regeling waarbij afgestudeerde kinesitherapeuten na hun studies een bijkomend examen moeten afleggen vooraleer ze hun prestaties terugbetaald krijgen door de ziekteverzekering. Minister van Sociale Zaken Rudy Demotte (PS) wil daar echter niet op ingaan.
Demotte kreeg van Hilde Dierckx (VLD), Luc Goutry (CD&V) en Koen Bultinck (Vlaams Belang) vragen over het dossier naar aanleiding van de studentenbetoging van dinsdag tegen de regeling. Dierckx vroeg vanuit de meerderheid aan Demotte om de maatregel gedurende één jaar in te trekken.

Ook Goutry vroeg dat. Hij wees erop dat de instroom van kinesitherapeuten aan Franstalige kant nooit is beperkt en dat de Vlamingen nu het slachtoffer dreigen te worden van de maatregel. Koen Bultinck (Vlaams Belang) wees op hetzelfde probleem en stelde zich ook vragen over de berichten als zou er in Franstalig België eigenlijk geen examen meer nodig zijn omdat vele afgestudeerde kinesitherapeuten daar buitenlanders (Fransen) zijn. Demotte ging op dat laatste niet in, maar wees de suggestie voor
uitstel van het examen van de hand. Hij wees erop dat het om een regeringsbeslissing gaat. "De maatregel is in de regering overeengekomen en ik zal hem uitvoeren".

De minister merkte wel op dat er een versoepeling komt in een KB dat een onderscheid maakt tussen kinesitherapeuten die hun beroep met dan wel zonder RIZIV-nummer willen uitvoeren.
19 mrt 2005
Bron: Belga
meer over
zie ook rubriek