Minister Vervotte gaat praten met non-profit

De Vlaamse regering gaat de eerste verkennende gesprekken met de non-profitsector voeren om ook op regionaal niveau een akkoord te bereiken. Deze week steken minister van Welzijn Vervotte en de vakbonden de koppen bijeen, volgende week is het aan de werkgevers.
Nadat maandag het akkoord in de non-profitsector bekrachtigd werd door de vakbonden, is het nu dus de beurt aan het Vlaams niveau om onderhandelingen aan te knopen. De Vlaamse regering is daar niet happig op. Eerst moet de meerjarenbegroting afgerond zijn, zodat duidelijk is hoeveel centen besteed kunnen worden. "We kunnen geen engagementen ondertekenen als we ze niet kunnen honoreren", aldus Vervotte.
Maar het uitblijven van formele onderhandelingen betekent niet dat er niet gesproken wordt. Vervotte begint daar deze week aan, als ze de nationale secretarissen van de vakbonden ontmoet. Volgende week komen de werkgevers aan de beurt.

Vervotte laat de toekomstige onderhandelingen sturen door een werkgroep die de verschillende facetten onder de loep moet nemen: werkdruk, loon en pensioenen. "Inhoud", zo zei Vervotte, is belangrijker dan "spoed".
Desondanks zette ex-minister van Welzijn Mieke Vogels (Groen!) Vervotte gisteren onder druk om haast te maken, en dat was niet voor het eerst. Vogels vindt het niet kunnen dat de Vlaamse regering de meerjarenbegroting afwacht om concrete maatregelen uit te werken.
10 mrt 2005
Bron: De Morgen
meer over
zie ook rubriek