Akkoord bereikt voor witte sector

Kort voor 19 uur zaterdagavond hebben bonden en regeringsonderhandelaars een akkoord bereikt voor de private sector van de non-profit. Eerder op de avond was er al een akkoord voor de publieke sector.
De onderhandelaars ontmoeten elkaar zondag opnieuw om het akkoord te ondertekenen. Maandag leggen de bonden het voor aan hun achterban, die beslist of er verder wordt gestaakt of niet.

Veel details over het akkoord willen bonden en regeringsonderhandelaars voorlopig niet kwijt, maar er zou sprake zijn van een premie tussen 300 en 400 euro, extra verlof en een aanvullend pensioen. De dertiende maand, waar de vakbonden tijdens het sociaal conflict op hamerden, zou er niet inzitten.

Volgens minister van Sociale Zaken Rudy Demotte zal er een totaal budget van 471 miljoen euro worden vrijgemaakt. Dat budget bedroeg tot hier toe 375 miljoen euro.
Vrijdagnamiddag waren er marathononderhandelingen opgestart om een oplossing te vinden voor het sociaal conflict in de witte sector, die sinds 24 februari staakt.
05 mrt 2005
meer over
zie ook rubriek