Vrijdag nieuwe onderhandelingsronde over non-profit

De drie vakbonden LBC, BBTK en ACLVB gaan vrijdag weer samenzitten met vertegenwoordigers van de federale regering om een nieuw voorstel te bespreken voor de non-profitsector. Maandag zou elke vakbond zich dan uitspreken over het voorstel dat dan op tafel ligt.
De vakbonden kregen een uitnodiging om vrijdag om 13.00 uur bijeen te komen op het kabinet van minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Rudy Demotte. Daar zal de regering gelijktijdig onderhandelen met de vakbonden uit de private en uit de publieke zorgsectoren, zo werd vernomen bij het ACLVB.

De onderhandelingen volgen na de ministerraad vrijdagochtend, waar de ministers van Werk (Freya Van den Bossche), van Begroting (Johan Vande Lanotte), en Demotte hun donderdag uitgewerkt voorstel zullen voorleggen.

als het vrijdag tot een akkoord komt, zouden de drie vakbonden zich maandag dan gelijktijdig beraden over het voorstel. De socialistische vakbond BBTK beklemtoont alvast dat de geplande acties gewoon doorgaan. als er maandag geen akkoord is, dreigen die acties ook te verharden, aldus federaal secretaris André Langenus.

Hoewel over de inhoud van het nieuwe voorstel weinig gezegd wordt, luidt het in vakbondskringen dat de nieuwe toegevingen van de regering maar "mager" zijn en dat aan fundamentele vragen als een dertiende maand geen gevolg werd gegeven. De vakbonden hopen hoedanook vrijdag tot een concreet akkoord te kunnen komen.
03 mrt 2005
meer over
zie ook rubriek