Twee verzekeraars stoppen verkoop ziektekostenverzekeringen

De ziektekostenverzekeringen, ook bekend als hospitalisatieverzekeringen, zijn niet meer rendabel. Twee belangrijke verzekeraars, AGF Belgium en ING Insurance, zijn al gestopt met de verkoop van die polissen. De verzekeraars boeken verlies op de privé-ziektekostenverzekeringen omdat de sociale zekerheid steeds minder tussenbeide komt in de ziektekosten.
AGF Belgium en ING Insurance verkopen geen ziektekostenverzekeringen meer aan particulieren. 'De portefeuilles waren niet meer rendabel en zelfs hogere premies konden geen soelaas bieden. De ziektekosten stijgen jaar na jaar, maar je kan niet blijven de tarieven optrekken', zegt Thierry Constant, de woordvoerder van AGF Belgium.


In 2003 boekte de sector verlies op de ziektekostenverzekeringen. Daarom waren premieverhogingen noodzakelijk. De prijsstijgingen bedroegen tot 25 procent. Voor 2004 zijn er naar verluidt nog geen cijfers beschikbaar. DKV, de voornaamste ziekteverzekaar in ons land, geeft toe dat er ook het voorbije jaar nog tariefverhogingen zijn geweest.
Interessante links:
26 jan 2005
Bron: De Tijd
meer over
zie ook rubriek