Werkgevers willen werk maken van Vlaamse gezondheidszorg

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, wil dat Vlaams minister van Welzijn en Zorg Inge Vervotte alle betrokken sectoren samenroept om een Vlaamse gezondheidszorg te organiseren. De werkgevers reageren daarmee op de oproep van de Vlaamse ziekenhuizen van gisteren om de Belgische gezondheidszorg te splitsen.
De ondernemers vinden dat Vervotte de betrokkenen moet samenroepen om tot een gemeenschappelijke visie te komen over wat er moet gebeuren na de splitsing.

,,Voka verwacht dat alle Vlaamse partijen binnen de Vlaamse en federale regering het sterke signaal van de Staten-Generaal van de Ziekenhuizen en van Voka niet zomaar naast zich neerleggen", aldus de werkgevers in een mededeling. Zij vinden dat de federale minister van Volksgezondheid, Rudy Demotte, het dossier intellectueel oneerlijk behandelt en stellen vragen over zijn interpretatie van solidariteit tussen Vlaanderen en Wallonië. ,,De huidige bevoegdheidsverdeling tussen de federale staat en de gemeenschappen houdt belangrijke tekortkomingen in. De federale regering slaagt er niet in om de duidelijke uitgavenverschillen weg te werken".

De werkgevers wijzen er ten slotte op dat een daling van de uitgaven in de gezondheidssector ondernemingen ademruimte kan geven om nieuwe banen te scheppen, zonder dat de gezondheidszorg aan kwaliteit moet inboeten.
23 nov 2004
meer over
zie ook rubriek