Demotte houdt voet bij stuk

Minister van Sociale Zaken Rudy Demotte wil zijn besparingsplan voor de gezondheidssector niet herzien. Dat heeft hij laten weten aan de verschillende actoren uit de gezondheidszorg.
De minister is wel bereid rekening te houden met hun voorstellen en gaat die evalueren. Maar hij wijkt niet af van de bedragen die moeten bespaard worden, ondanks het feit dat artsen, apothekers en farma-industrie die betwisten. Dat zegt zijn woordvoerster Michèle Vanderplaetsen. Morgenavond hakt het kernkabinet de knopen door.

artsen, Farmaceutische industrie en ziekenfondsen verwerpen de besparingsvoorstellen van federaal minister van Sociale Zaken Rudy Demotte (PS) voor de ziekteverzekering.Vandaag onderhandelen ze met tegenvoorstellen bij de minister.

In het besparingspakket van Demotte zitten twee maatregelen die de patiënten raken. Het remgeld wordt verhoogd en de prijs van antibiotica verdubbeld. De socialistische en christelijke ziekenfonds zien die maatregelen niet zitten en komen vanmorgen met alternatieve voorstellen. De artsen vinden dat zij hun budget dit jaar niet hebben overtreden, zoals Demotte zegt, en zijn niet bereid tot extra besparingen. De farmaceutische industrie vindt de bezuiniging van het geneesmiddelenbudget te ver gaan en doet tegenvoorstellen.
23 nov 2004
meer over
zie ook rubriek