Ziekenhuisapothekers vergeten in ontwerpakkoord

De ziekenhuisapothekers en hun apothekersassistenten dreigen "voor de zoveelste maal" vergeten te worden in het sociaal akkoord van de non-profitsector. Dat zegt de Vlaamse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (VZA) woensdag in een reactie op het maandag goedgekeurde ontwerp van sociaal akkoord voor de witte sector.
"Hoewel de ziekenhuisapothekers en assistenten een beperkte groep vormen, staan ze wel in voor de distributie van een derde van het nationaal geneesmiddelenbudget", benadrukt Jef Goossens, voorzitter van de VZA. Toch is er volgens hem in het ontwerpakkoord voor de federale non-profit nergens sprake van deze groep van zowat 750 ziekenhuisapothekers en 2.000 assistenten.

"Ook wij krijgen steeds meer taken, hebben weekend- en wachtdiensten en een tekort aan personeel", zegt Goossens. "Toch lijkt het erop dat we voor de zoveelste keer vergeten worden." De VZA betreurt dat een kleine groep, die niet kan staken én de continuïteit van de dienstverlening verzekeren tegelijkertijd, al te gemakkelijk uit de onderhandelingen gelaten wordt.
"De ziekenhuisapothekers en hun assistenten zijn woedend en wensen ook een billijke vergoeding, voldoende personeel en respect voor de oudere werknemers", besluit Goossens.
10 mrt 2005
meer over
zie ook rubriek