Dag van de Zorg

Zondag 18 maart 2012 vindt de eerste editie plaats van de Dag van de Zorg. Voortaan wordt de Dag van de Zorg elk jaar op de derde zondag van maart georganiseerd.

De Dag van de Zorg wil een breed maatschappelijk draagvlak creëren voor de noden en de ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector. De toon is positief en assertief – de zorg is één van de belangrijkste sectoren op economisch vlak en op het gebied van werkgelegenheid en heeft een groot maatschappelijk belang voor alle mensen, jong en oud.

De Dag van de Zorg wil met een bundeling van krachten de sector in zijn volle omvang en diversiteit op de kaart zetten: ziekenhuizen, voorzieningen voor personen met een handicap, woonzorgcentra en kinderdagverblijven; maar ook de farmaceutische bedrijven, de medisch-technologische industrie en KMO’s die hulpmiddelen ontwikkelen; de artsen, de huisartsen, de apothekers en de paramedici; het onderwijs en de onderzoekscentra; de residentiële zorg en de thuiszorg; de ziekenfondsen en de patiëntenverenigingen.

De belangrijkste acties zijn een grootschalige opendeurdag op zondag 18 maart en een sensibiliserende actie met een mediacampagne in de weken ervoor.

Dag van de Zorg wordt gesteund door de belangrijkste koepelorganisaties uit de zorg- en de welzijnssector.

11 nov 2011 07u00
meer over
zie ook rubriek