Opendeurdag bij 70 Vlaamse pleeggezinnen

Van Asse tot Overpelt en van Melle tot Roeselare rollen 70 Vlaamse pleegouders op zondag 20 november de rode loper uit. Tussen 14 en 17 uur nodigen ze iedereen met een hart voor kinderen uit om een kijkje te nemen achter de schermen van een (h)echt pleeggezin.
“Om enthousiaste kandidaat-pleegouders warm te maken de stap richting pleegzorg te zetten, willen we onze huidige pleegouders graag als ambassadeurs voorstellen”, onderstreept Niels Heselmans, wervingsverantwoordelijke van Pleegzorg provincie Antwerpen. “Ook zij hadden ooit dezelfde vragen als mogelijke kandidaat-pleegouders. Met hun ervaring kunnen ze persoonlijk schetsen wat het betekent om pleegouder te worden en te zijn.”

Week van de Pleegzorg
De Rode Loper-campagne kadert in de Week van de Pleegzorg, die loopt van 18 tot 27 november. Traditioneel vraagt Pleegzorg Vlaanderen tijdens die week aandacht voor de nood aan pleegouders. “Twee op de drie vragen kunnen we niet beantwoorden”, zegt Krista Telemans, coördinator van Pleegzorg Vlaanderen. “Bovendien kan niet elk pleegkind of pleeggast in om het even welk pleeggezin terecht. Hoe beter de noden van het pleegkind of de pleeggast overeenstemmen met wat het pleeg- of gastgezin kan bieden, hoe groter de kans dat de pleegzorgsituatie slaagt. Er zijn dus altijd pleegouders tekort. We zijn op zoek naar enkele honderden extra pleegouders.”

Geïnteresseerden kunnen contact nemen met Pleegzorg provincie Antwerpen op het nummer 0491 040 045 of via info@pleegzorgprovincieantwerpen.be.
15 nov 2011 09u15
zie ook rubriek