Rik Verhaeghe wordt directeur Verpleging

Op 1 december 2011 neemt prof. dr. Rik Verhaeghe de functie van directeur verpleging in het Universitair Ziekenhuis Gent op. Dat besliste de Raad van Bestuur op 24 oktober. In afwachting van de effectieve invulling zal hij dhr. Filip Demeyere, de huidige directeur Verpleging, vergezellen op verschillende vergaderingen. Filip Demeyere neemt tot en met 30 november 2011 alle verantwoordelijkheden en bevoegdheden als directeur verpleging verder op, zoals aangekondigd bij de directiewissel in juni. Vanaf 1 december wordt hij opleidingsconsulent voor nieuwe leidinggevenden in het ziekenhuis.
Rik Verhaeghe startte zijn loopbaan in 1980 in het UZ Gent, op de afdeling Intensieve Zorg. Daarna ging hij aan de slag op de afdeling radiologie en medische beeldvorming. In 2000 maakte hij als senior wetenschappelijk medewerker de overstap naar de Vlerick Leuven Gent Management School; later kreeg hij daar de dagelijkse leiding van het Onderzoekscentrum MINOZ en combineerde hij zijn Vlerick-activiteiten met een academische opdracht aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UGent.

In de zomer van 2006 keerde hij terug naar het UZ Gent, om er als intern adviseur de Pegasos-reorganisatie mee te ondersteunen. Hij behaalde datzelfde jaar ook zijn doctoraat in de Medisch-Sociale Wetenschappen. Sinds vier jaar is hij ten slotte nog gastprofessor binnen de Vakgroep Maatschappelijke Gezondheidkunde van de UGent.