Het Rode Kruis en de Onafhankelijke Ziekenfondsen vinden elkaar in een partnership: enig in zijn soort

Op 2 februari ondertekende het Belgische Rode Kruis een samenwerkingsovereenkomst met de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Het akkoord omvat alle niet-dringende ziekenvervoer. Alle leden van de Onafhankelijke Ziekenfondsen kunnen hierdoor in heel België rekenen op de dienstverlening van het Rode Kruis. Kosten voor het vervoer heen en terug naar een erkende zorginstelling zijn niet inbegrepen indien die al opgenomen zijn in de dagprijzen. De tarieven die gehanteerd worden zijn conform aan de vraagprijzen voor een dergelijk transport.
Het is de eerste keer dat een verzekeringsinstelling een dergelijk akkoord aangaat met het Rode Kruis. De samenwerking is niet toevallig en vindt zijn oorsprong in een aantal gemeenschappelijke waarden die beide organisaties onderschrijven. Dienstverlening aan leden op basis van solidariteit en medemenselijkheid, onpartijdigheid en onafhankelijkheid, samenwerking en professionele aanpak zijn hierbij de belangrijksten elementen.

De Onafhankelijke ziekenfondsen hebben trouwens meer dan 1.85 miljoen leden in België. De laatste 12 maanden werden gekenmerkt door een enorme groei, meer dan zestigduizend nieuwe leden sloten zich aan.

Beide organisaties zijn dus er van overtuigd dat ze door deze samenwerking hun leden een betere dienstverlening kunnen aanbieden. De samenwerking loopt gedurende één jaar. Binnen zes maanden wordt een eerste evaluatie opgemaakt.

De leden van de Onafhankelijke ziekenfondsen vinden meer informatie bij hun ziekenfonds.
08 feb 2007 11u16
zie ook rubriek