Voorleesmachines voor slechtzienden K.U.Leuven

Vijf van de veertien bibliotheken van de K.U.Leuven krijgen van IBM aangepast materiaal voor blinde en slechtziende studenten en personeelsleden. De schenking past in het samenwerkingsakkoord uit 2005 tussen K.U.Leuven en IBM. Die overeenkomst komt erop neer dat beide organisaties samenwerken voor de ontwikkeling en uitbreiding van faciliteiten voor mensen met een handicap.
Slechtzienden kunnen in de bibliotheken aan de slag met beeldschermloepen en leesmachines. Blinden kunnen gebruikmaken van voorleesapparaten en Daisy-readers. "Hiermee kan je een tekstpagina meteen inscannen en laten aflezen", licht Sam Michiels van de K.U.Leuven toe.

De vier bibliotheken zijn geografisch verspreid over de campussen in en rond Leuven. De vijfde ligt aan de campus in Kortrijk. Vanaf vrijdag is het materiaal beschikbaar voor iedereen.

"In totaal hebben we een honderdtal blinde of slechtziende studenten en personeelsleden. Maar het maakt niet uit of dit veel of weinig mensen zijn. Iedereen moet optimaal gebruik kunnen maken van onze faciliteiten, ook deze mensen", zegt Michiels.
27 apr 2007 14u29
Bron: ZDNet
zie ook rubriek