Dentalia Plus, een nieuwe verzekering tandzorg

Tal van tandheelkundige verstrekkingen worden niet helemaal terugbetaald door de ziekteverzekering. Een voorbeeld hiervan zijn de tandimplantaten. Daarom hebben de Onafhankelijke Ziekenfondsen "Dentalia Plus" ontwikkeld, een tandverzorgingsprogramma waarmee u van de beste kostenverzekering kan genieten, zonder u financiële zorgen te hoeven maken!
Hoe werkt Dentalia Plus? Heel eenvoudig!
U betaalt een maandelijkse bijdrage en Dentalia Plus komt een tegemoetkoming toe in de kosten van uw tandverzorging tot aan een jaarlijks progressief plafond in de eerste twee aansluitingsjaren. Vanaf het derde jaar wordt het tegemoetkomingsplafond vastgelegd op de som van 1.000 euro. In de volgende jaren verandert dat bedrag niet meer.

Welke tegemoetkomingen biedt Dentalia Plus?
Dentalia Plus betaalt de kosten gedeeltelijk of volledige terug, met een maximumbedrag voor de 5 volgende categorieën van tandbehandelingen:

• Preventieve tandverzorging
Met deze verstrekkingen wil men beginnende tandproblemen opsporen vóór ze erger worden. Zoals mondonderzoeken of preventieve raadplegingen.

orthodontie
Dit is het luik van de tandgeneeskunde waarmee afwijkende tandposities worden gecorrigeerd.
Bijvoorbeeld een orthodontische behandeling voor volwassenen.

• Prothesen, implantaten
Zoals bruggen.

• Parodontologie
Met andere woorden de behandeling van het tandvlees.

• Curatieve tandverzorging
Zoals het trekken van tanden of de bewarende verzorging.

Download de Dentalia Plus-brochure voor meer info over de terugbetalingen of vraag vrijblijvend meer informatie bij Partena-ziekenfonds.
Interessante links:
12 sep 2007 16u08
zie ook rubriek