Vandaag is eerste Anticonceptiedag

Vandaag vindt voor de eerste keer de 'Wereld Anticonceptiedag' plaats. Het is de start van de langetermijncampagne 'Your Life', die vrouwen en mannen op vruchtbare leeftijd wereldwijd wil sensibiliseren over het belang van anticonceptie.
Zelf nog een kind
Over de hele wereld zal in cruciale gebieden gesensibiliseerd worden om de kennis van anticonceptie en het belang van bewuste beslissingen te verspreiden. In 2007 gaat speciale aandacht naar de jongvolwassenen. "Een recent rapport brengt aan het licht dat bij een op de tien geboorten de moeder zelf nog een kind is", luidt het ter verduidelijking. De initiatiefnemers wijzen er ook op dat een op de vijf mensen tussen 15 en 24 jaar geen enkele vorm van anticonceptie gebruikt en dat meer dan een kwart van hen bij de eerste geslachtsgemeenschap geen voorbehoedsmiddel gebruikt.

Mischa Barton
Het gezicht van 'Your Life' is de jonge actrice Mischa Barton, die jongeren die niet zwanger willen worden ervan wil overtuigen dat ze van anticonceptie hun prioriteit moeten maken. Tijdens de campagne worden wereldwijd voorlichtingssessies georganiseerd in scholen, staan er benefietconcerten op het programma en wordt er promotie gevoerd in het uitgaanscircuit.
26 sep 2007 09u12
Bron: Belga
zie ook rubriek