Kinesisten aanvaarden loonsverhoging

De vakbonden hadden voor gisteren een actie aangekondigd in de inkomhal van de campus Gasthuisberg. Ze wilden druk op de ketel zetten, want het sociaal conflict over de verloning van kinesisten sleept al jaren aan. Kinesisten met een universitair diploma -zo'n honderd mensen- worden betaald volgens graduaatsbarema's. De christelijke bediendenbond LBC vroeg vorige week een verzoeningsvergadering aan. De directie deed een voorstel waarover de kinesisten gisteren konden stemmen. Er ging uiteindelijk 52procent akkoord, 46 niet akkoord en twee procent onthield zich.
Het voorstel van de directie houdt in dat de kinesisten in vier niveaus worden ingedeeld. De niveaus drie en vier worden aan de licentiaatsbarema's betaald. Niveau twee -ook met een universitair diploma- krijgt een loonsverhoging van 175euro en niveau één van twintig euro.

'Om op termijn ook niveau twee aan het licentiaatsbarema te betalen, wordt er een werkgroep van werkgevers, vakbonden en de universiteit opgericht om bij de hogere overheid aan te dringen op een betere subsidiëring', aldus Joosten.

Rusthuis Vogelzang
Gisteren kwam de Raad van Bestuur van de vzw Home Vogelzang in Heverlee samen. Het personeel legde vorige week een tijd lang het werk neer uit onvrede met de ontslagen van de afgelopen weken. De werknemers vrezen nog meer besparingsmaatregelen. Morgen krijgt het personeel meer duidelijkheid tijdens een personeelsvergadering. Er kunnen dan acties volgen.
16 okt 2007 09u36
zie ook rubriek