Dertig chirurgen opereren Indiase peuter met acht ledematen

Dertig chirurgen in de Zuid-Indiase stad Bangalore zijn dinsdag gestart met de operatie van een tweejarig meisje dat geboren werd met vier armen en vier benen. De operatie, die naar schatting 40 uur zal duren, moet haar uitzicht geven op een beter leven.
Lakshmi Tatma heeft één hoofd, maar vier armen en vier benen. Hierdoor kan ze niet staan of lopen. De extra ledematen behoren eigenlijk toe aan een onvolledig gevormd Siamees tweelingzusje.

Lakshmi is genoemd naar de Hindu-godin van weelde en overvloed die altijd met vier armen wordt afgebeeld. De bewoners van het dorp waar het meisje woont, geloven dat ze door de godin is gezonden.

De operatie wordt gefinancierd door een liefdadigheidsfonds van het Sparsh Hospital in Bangalore, want haar arme ouders kunnen de operatie niet betalen.

Rond half elf (Belgische tijd) was de operatie zeven uur aan de gang en stelde Lakshmi het nog altijd goed. "Alles gaat prima", zo verklaarde Mamatha Patil, coördinator van de Sparsh Foundation. "Het kind is stabiel".
06 nov 2007 16u55
Bron: De Morgen
zie ook rubriek