Raadpleging van het publiek over het gebruik van een genetisch gewijzigd organisme in een klinische studie

Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten en de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu informeren de bevolking over twee klinische studies met een geneesmiddel op basis van genetisch gewijzigde Lactococcus lactis van de firma ActoGenix.
Het geneesmiddel beoogt de verlichting van symptomen als pijn en bloederige diarree van ontstekingsachtige darmaandoeningen als de ziekte van Crohn. De klinische studies zijn erop gericht om de veiligheid, de tolereerbaarheid en het therapeutisch effect van het geneesmiddel op basis van het genetisch gewijzigd Lactococcus lactis te bepalen. De proeven bij 120 patiënten zullen plaatsvinden in de periode van 2008 tot 2011 in het UZ Gasthuisberg te Leuven en het Imeldaziekenhuis te Bonheiden.

De bevolking wordt betrokken in de evaluatieprocedure van elke aanvraag voor het gebruik van een genetisch gewijzigd organisme. Daartoe wordt, overeenkomstig het koninklijk besluit van 21 februari 2005 tot reglementering van de doelbewuste introductie in het leefmilieu evenals van het in de handel brengen van genetisch gemodificeerde organismen of van producten die er bevatten, een raadpleging van het publiek georganiseerd gedurende 30 dagen.
12 nov 2007 09u57
meer over
zie ook rubriek