Minder vlees en meer vis om gezondheid

De consument laat vlees staan uit zorg voor de eigen gezondheid, maar kiest als vervanging vooral visproducten en geen vegetarisch voedsel. Bijna een op de drie consumenten zegt de afgelopen twee jaar minder vlees te zijn gaan eten.
Dat blijkt uit een volgende week te verschijnen onderzoek van bureau AnnaLise SVP. Uit het onderzoek blijkt dat 32 procent van de consumenten meer vis is gaan eten, terwijl een bijna even grote groep aangeeft minder vlees te eten. Tegelijkertijd zijn Nederlanders beperkt meer vegetarisch gaan eten (+6 procent) en dan gaat het vaak om parttime vegetariërs: vier miljoen mensen rekenen zich tot deze groep, die minimaal een tot twee keer per maand vlees eet.

De eigen gezondheid blijkt voor de consument het belangrijkste motief om hun eetpatroon aan te passen. Ook voor de parttime vegetariërs is dat het belangrijkste motief, boven dierenleed en het milieu. Volgens Dé van de Riet van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren blijkt ondanks wat mensen zeggen uit omzetcijfers niet dat de vleesconsumptie de laatste jaren sterk is gekelderd. „Er is een heel klein minnetje. Vlees is ook nog nooit zo veilig geweest.”
08 jan 2008 08u51
Bron: Pharma.nl
zie ook rubriek