Vanackere geeft 1 miljoen voor consultatiebureaus

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Steven Vanackere trekt extra geld uit voor de door Kind & Gezin erkende consultatiebureaus, waar ouders met hun baby's terechtkunnen voor gratis onderzoek en vaccinaties.
Vorming
"Bovenop de normale financiering hebben we in 2007 al 600.000 euro extra uitgetrokken voor de consultatiebureaus", zegt Harry Vanbuel, woordvoerder van minister Vanackere. Dat geld diende voor het verbeteren van de accommodatie, voor de vorming van vrijwilligers en voor het verbeteren van de dienstverlening.

Onkosten en vergoedingen
In het budget van 2008 heeft de Vlaamse regering al 1 miljoen euro extra gereserveerd voor de consultatiebureaus. "Dat geld zal onder meer gebruikt worden om onkosten en extra vergoedingen aan de artsen te betalen", aldus Vanbuel.

Onderhandelingen
Bovenop dat extra miljoen zal er dit jaar nog geld vrijgemaakt worden om tegemoet te komen aan de vragen van de artsen. "Daarover zijn nog onderhandelingen bezig. We kunnen dus nog niet zeggen om hoeveel geld het gaat, en wanneer het er komt", luidt het.

Vlaanderen telt 330 consultatiebureaus, waar ouders met een kind jonger dan drie jaar terechtkunnen voor gratis preventief onderzoek.
10 jan 2008 09u24
meer over
zie ook rubriek