Hoeveel is te veel?

Drank, drugs, pillen, gokken, internet, ... Wat de ene te veel vindt, lijkt voor de andere doodgewoon. Waar de ene zich zorgen over maakt, lijkt de ander best ok. Maar vanaf wanneer grijp je er eigenlijk te veel naar? De Druglijn heeft een nieuwe website waar je acht zelftests kan doen. Deze helpen je in te schatten hoe het gesteld is met je gebruik.
Via de site www.hoeveelisteveel.be biedt De DrugLijn je acht tests waarmee je snel en zonder poespas te weten komt of je gebruik risico's inhoudt. Registreren of persoonlijke gegevens invullen, hoeft niet.

Gewoon tien à twintig antwoorden aanklikken en je krijgt meteen advies. Alle tests verlopen anoniem. Je krijgt meteen advies. Zo wil De DrugLijn vroegtijdig ingrijpen mogelijk maken.

De tests zijn bedoeld voor volwassenen. Ben je jonger dan achttien, dan gelden er andere normen en is het resultaat van deze test niet van toepassing op jou.

Over "Hoeveel is te veel"
De tests die te vinden zijn op deze website werden ontwikkeld door de Nederlandse organisatie Jellinek. Uitzondering hierop is de alcoholtest, ontwikkeld door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) en de internettest, waarvan de originele Engelse tekst te vinden is op www.netaddiction.com.
De DrugLijn heeft de tests aangepast voor gebruik in Vlaanderen. Een Franstalige versie van deze tests is te vinden bij Infor-Drogues.
17 jan 2008 12u09
zie ook rubriek