Lancering nieuwe website: Alles over Urologie

De Nederlandse Vereniging voor Urologie (NVU) lanceert een nieuwe website met informatie over urologische aandoeningen. De website www.allesoverurologie.nl wil het taboe dat ligt op deze klachten doorbreken en Nederlanders informeren over urologische aandoeningen.
Uit onderzoek blijkt dat door urologische aandoeningen het levensgeluk wordt aangetast. Vaak worden de problemen ontkend. Nogal wat mensen lopen ermee door, ze praten er niet over en zoeken geen hulp. Ook als ze wel naar de dokter zijn geweest, gaan patiënten vaak gebukt onder de last die ze ondervinden van de aandoening. De NVU wil met de website de informatievoorziening over urologische klachten verbeteren en het taboe doorbreken, om zo de drempel voor de behandeling van deze klachten te verlagen.

De website is gericht op mannen, vrouwen en ouders van jonge kinderen en bespreekt vele urologische aandoeningen. Van prostaatkanker, incontinentie tot blaasontsteking en bedplassen. Bezoekers van de website kunnen gemakkelijk de juiste informatie vinden en zijn zo beter voorbereid op een bezoek aan de huisarts. Tevens is er aandacht voor de vele feiten en fabels rondom urologische aandoeningen. De bezoekers van de website kunnen daarnaast ook persoonlijke verhalen lezen van mannen, vrouwen, ouders en partners die vertellen over hun klachten en ervaringen.

Over NVU
De Nederlandse Vereniging voor urologie (NVU) is opgericht op 14 maart 1908. Het is een beroepsvereniging voor medisch specialisten in de urologie. De vereniging heeft dan ook als doel de bevordering van de urologie en de belangenbehartiging van de leden. De NVU telt momenteel ruim 550 leden. Urologie is het vakgebied dat zich bezighoudt met ziekten in de organen die betrokken zijn bij de urinewegen en de mannelijke voortplantingsorganen. De urinewegen bestaan uit de nieren, de urineleiders, de urineblaas, de plasbuis, en de prostaat en de zaadballen.
28 jan 2008 09u00
zie ook rubriek