Opleidingen medische regulatie

De kwaliteit van de medische regulatie verbeteren: dat is de wens van talrijke personeelsleden uit de dringende geneeskundige hulpverlening. Om hierop in te spelen organiseert de FOD Volksgezondheid opleidingen voor spoedartsen en -verpleegkundigen en voor huisartsen.
De maanden april en mei 2008 zullen in het teken staan van de organisatie van opleidingssessies rond de nieuwe visie op de medische regulatie, dit gebeurt per provincie.

Die opleidingen zijn bestemd voor mug-artsen, BBT-verpleegkundigen die voor een mug-functie werken, en huisartsen. Het is de bedoeling om de kwaliteit van de medische regulatie te verbeteren op het niveau van het eenvormig oproepstelsel (100).

De medische regulatie omvat het hele werkproces van de 100-aangestelden of van de toekomstige Medische Dispatchers van de Agentschappen 112. Dit betekent oproepen beantwoorden, de meest aangepaste hulpmiddelen uitsturen, de missies opvolgen en permanent een globaal beeld te hebben van de activiteit van de DGH. De combinatie van een goede regulatiestrategie en een adequaat optreden op het terrein moeten ervoor zorgen dat alle burgers gelijke toegang hebben tot prehospitale urgentiezorg.

MUG-artsen, BBT-verpleegkundigen die voor een MUG-functie werken, en huisartsen die geïnteresseerd zijn in de opleiding dienen zich verplicht in te schrijven via deze website. Het aantal plaatsen is beperkt… het is best u zo snel mogelijk in te schrijven! De opleiding komt in aanmerking voor de accreditering van de artsen en voor de verpleegkundigen tellen de uren ook mee als bijscholing.

Inschrijvingen
04 mrt 2008 09u12
zie ook rubriek