On line beschikbaar stellen van de gegevensbank van vergunde geneesmiddelen

De gegevensbank van de geneesmiddelen voor menselijk gebruik en de gegevensbank van de geneesmiddelen voor diergeneeskundig gebruik zijn vanaf heden beschikbaar op deze website. Ze bevatten nuttige informatie over de geneesmiddelen die vergund zijn in België.
De gegevensbank van de geneesmiddelen voor menselijk gebruik bevat alle geneesmiddelen voor menselijk gebruik die een geldige vergunning voor het in de handel brengen, registratie of vergunning voor parallelinvoer hebben in België.

Ze is beschikbaar op deze website op volgende webpagina «Geneesmiddelen / humaan gebruik / gegevensbank / Vergunde geneesmiddelen (HTML)». U vindt hier ook meer inlichtingen over het gebruik van deze gegevensbank.

De gegevensbank van de geneesmiddelen voor diergeneeskundig gebruik bevat alle geneesmiddelen voor diergeneeskundig gebruik die een geldige vergunning voor het in de handel brengen, registratie, vergunning voor parallelinvoer of tijdelijke gebruiksvergunning hebben in België.

Ze is beschikbaar op deze website op volgende webpagina «Geneesmiddelen / diergeneeskundig gebruik / gegevensbank/ vergunningen». U vindt hier ook meer inlichtingen over het gebruik van deze gegevensbank.

Deze gegevensbanken zijn ook bereikbaar via een link (in de rechterkolom ‘Meer over dit thema’) op de homepagina onder het thema «Geneesmiddelen», met als naam «Vergunde geneesmiddelen voor menselijk gebruik» of «Vergunde geneesmiddelen voor diergeneeskundig gebruik».

Ze worden regelmatig bijgewerkt.
Deze gegevensbanken bevatten een aantal inlichtingen over elk vergund geneesmiddel, meer bepaald de benaming, de farmaceutische vorm, de verpakking, de vergunningshouder, het vergunningsnummer, de datum van eerste vergunning, het type vergunning, de samenstelling aan actief(ve) bestandde(e)l(en), de afleveringwijze en informatie over het al dan niet in de handel zijn in België. Voor de geneesmiddelen voor diergeneeskundig gebruik, worden ook de doeldieren vermeld.

De gegevensbanken zijn beschikbaar in het Nederlands, Frans, Duits en Engels.

Om deze te kunnen raadplegen, moet u ze eerst downloaden op uw PC. Daarna kan u de taal kiezen. Vervolgens kan u een zoekopdracht uitvoeren via een Access formulier. U kan zoeken op één enkele parameter of op meerdere parameters tegelijk (benaming, vergunningshouder, actief bestanddeel, soort vergunning, vergunningsdatum, doeldier (diergeneeskundig)).

Via dit formulier is ook een lijst beschikbaar van alle geneesmiddelen met een nieuw actief bestanddeel, vergund tijdens de laatste 6 maanden.
21 mrt 2008 09u10
meer over
zie ook rubriek