Healthcare Management Day 2008

Omgaan met personeelstekort is één van de grote uitdagingen in ziekenhuizen en ouderenzorgvoorzieningen. De zorgsector kampt immers niet alleen met onvoldoende gekwalificeerd personeel, heel wat medewerkers verlaten de sector ook vroegtijdig. De centrale vraag is dan ook hoe ziekenhuizen en ouderenzorgvoorzieningen hun personeel kunnen aanmoedigen, ondersteunen en motiveren.
Om een antwoord te vinden op dergelijke actuele vragen organiseert het Healthcare Management team van de Vlerick Leuven Gent Management School jaarlijks een Healthcare Management Day (de vroegere ´Forumdag´).

Het centrale thema in 2008 is 'Incentiveren en motiveren van personeel in de zorgsector'.

Verschillende actoren uit de ziekenhuis- en ouderenzorgsector in Vlaanderen én Nederland worden samengebracht tijdens de Healthcare Management Day. In de voormiddag worden een aantal theoretische handvatten aangereikt door Prof. dr. Koen Dewettinck (UGent en Vlerick Leuven Gent Management School) en door dr. Peggy De Prins (Universiteit Antwerpen en UAMS). De eerstgenoemde spreker focust op leiderschap en motivatie, terwijl de laatstegenoemde vooral aandacht zal besteden aan kwaliteit van arbeid en zorg in relatie tot motivatie van personeel. In de namiddag delen enkele toonaangevende actoren uit de ziekenhuis- en ouderenzorgsector hun expertise. Concrete voorbeelden, ´best practices´ en tips komen aan bod tijdens verschillende parallelle sessies, waar deelnemers op basis van hun interesse uit kunnen kiezen. Kleine groepen faciliteren bovendien discussie en interactie met de sprekers. Tenslotte is er ook mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en te netwerken met collega´s uit de zorgsector.

De Healthcare Management Day vindt plaats in De Montil in Affligem op 19 juni 2008.

Kostprijs is 495 euro (exclusief 21% btw) voor deelname aan alle sessies, documentatie en catering. Kortingen zijn voorzien wanneer meerdere personen per organisatie deelnemen.


Thema: incentiveren en motiveren van personeel in de zorgsector

Doelgroep: 1) directieleden en managers uit ziekenhuis- en ouderenzorgsector, 2) beleidsmedewerkers in de gezondheidszorg, 3)bedrijven met klanten uit de zorgsector

Datum: 19 juni 2008
Locatie: de Montil te Affligem
Prijs: 495 EUR excl. 21% BTW

www.vlerick.be/go/hmday
07 apr 2008 16u12
zie ook rubriek