Sites over stoma’s, prostaat- en borstkanker

Het UMCG heeft samen met patiëntenverenigingen drie websites ontwikkeld: Samen met de BorstkankerVereniging Nederland is de site www.borstkanker.umcg.nl gemaakt en samen met de Stichting Contactgroep Prostaatkanker de site www.prostaatkanker.umcg.nl. De Nederlandse Stomavereniging heeft meegewerkt aan de site www.stoma.umcg.nl.
Op de sites vinden patiënten informatie over het traject dat zij in het UMCG doorlopen als zij (mogelijk) borstkanker of prostaatkanker hebben of een stoma krijgen. Op de site kunnen zij onder meer lezen welke onderzoeken en behandelingen mogelijk zijn en welke nazorg het UMCG biedt. Het bijzondere aan de websites is dat alle teksten die er op staan samen met patiënten zijn opgesteld en dat ook de structuur van de sites samen met patiënten is bepaald. Via de links onder aan deze pagina surft u naar de sites.

Pilot Zorginkoop
De sites zijn het resultaat van de pilot Zorginkoop. Deze pilot heeft als doel om de participatie van patiëntenverenigingen bij de inkoop van zorg te bevorderen. De volgende organisaties namen deel aan de pilot: zorgverzekeraar Menzis, De Nederlandse Stomavereniging, Stichting Contactgroep prostaatkanker, de Borstvereniging Nederland, Zorgbelang Groningen en de Nederlandse Federatie Kankerpatiëntenorganisaties.
17 apr 2008 08u53
zie ook rubriek