Verplegend personeel staakt op 30 april

Op 30 april, daags voor het vier dagen lange weekend van 1 mei, legt het verplegend personeel van ziekenhuizen, rusthuizen en de thuisverpleging het werk neer. Volgens Daniël Devos van de koepel van christelijke ziekenhuizen betekent de staking een ramp voor patiënten.
Gezondheid op spel
Vijf dagen zondagsdienst maken het immers moeilijk om behandelingen als nierdialyse of chemokuren te plannen. "De bonden zetten de gezondheid van de patiënten op het spel", zegt Devos.

Personeelstekort
Begin deze week hebben de vakbonden van het verplegend personeel in de verzorgingssector een stakingsaanzegging ingediend voor woensdag 30 april om te betogen tegen het schrijnende personeelstekort.

Nauwelijks hinder
Vakbondsleider Mark Selleslach van de christelijke bond LBC noemt de reactie van Devos totaal overtrokken. "De kritiek op onze actie slaat nergens op. We dienden alleen een stakingsaanzegging in om te kunnen betogen. In alle ziekenhuizen en rusthuizen worden afspraken gemaakt over wie gemist kan worden en wie niet. De patiënten zullen nauwelijks hinder ondervinden", maakt Selleslach zich sterk.
17 apr 2008 09u56
zie ook rubriek