Opening van de ambulancedienst in Alle Sur Semois

De inwoners en vakantiegangers van de entiteit Vresse-sur-Semois en een ruime zone rond die gemeente kunnen nu eindelijk rekenen op een plaatselijke ambulancedienst voor de nodige dringende medische hulp en een sneller vervoer naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.
Geen tijd om een lint door te knippen, noch om het nieuwe voertuig met een fles champagne te dopen, …. want die langverwachte ambulance kan meteen aan de slag! De versnelde oprichting van deze nieuwe ambulancedienst is te danken aan de wil van de gemeentelijke overheid en aan een analyse van de behoeften door de FOD Volksgezondheid, waarbij dit gebied als "rode zone" werd bestempeld qua dekking van de dringende medische hulp. Wegens de grote afstanden, op bochtrijke wegen, tussen de gemeente en de dichtstbijzijnde hulpdiensten moest men vroeger immers rekening houden met interventietermijnen van ca. 30 minuten. Aangezien het naaste ziekenhuis (Libramont) eveneens niet vlak bij de deur ligt, duurde het meer dan 1 u 15 minuten om iemand naar het ziekenhuis te brengen.

Het heeft twee jaar geduurd om de dienst op te zetten en meer bepaald om de vrijwilligers van de GBD Vresse s/Semois te rekruteren en hen de nodige opleiding te geven. Na een aantal avondlessen om de praktische kennis te verwerven zijn alle leden van het team nu voor hun examen geslaagd en in het bezit van hun officiële badge. De ambulance wordt eerstdaags in dienst gesteld.
18 apr 2008 08u58
zie ook rubriek