Vanackere werkt aan inhaalbeweging welzijn in Vlaams-Brabant

Maandag 21 april, ontmoette Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Steven Vanackere, in het provinciehuis van Vlaams-Brabant Monique Swinnen (gedeputeerde welzijn en kindbeleid) en Karin Jiroflée (gedeputeerde gezondheid, gelijke kansen en minderheden). Zij bespraken de toestand van de welzijnsvoorzieningen in de provincie Vlaams-Brabant.
Het bezoek van minister Vanackere maakt deel uit van de ronde die de minister doorheen alle Vlaamse provincies doet. Minister Vanackere hecht belang aan een goede samenwerking met de provincies. In januari ondertekende hij samen met de vijf provinciebesturen en de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) de convenanten integrale jeugdhulp, ouderenmis(be)handeling en vrijwilligerswerk. Hiermee wil de minister de belangrijke rol die deze bestuursniveaus spelen in de welzijnszorg onderstrepen.

Belangrijkste gespreksonderwerp vandaag was de achterstand inzake welzijns- en gezondheidsaanbod in de provincie Vlaams-Brabant. Hiervoor werden zowel in 2007 als 2008 al inspanningen geleverd. Zo werden extra voltijdse eenheden (VTE’s) toegekend aan caw Archipel Brussel (+ 2,5) en caw Leuven (+1) voor de opvang en begeleiding van verkeersslachtoffers. Voor de hulpverlening aan gedetineerden stelde minister Vanackere 5,5 VTE’s extra ter beschikking voor Leuven en 1 VTE voor CAW Archipel.

Voor de opvang en begeleiding van verkeersslachtoffers en voor de hulpverlening aan gedetineerden werden aan de provincie Vlaams Brabant al 10 extra VTE’s toegekend.

Bovenop de eerdere uitbreidingen, kondigde Steven Vanackere aan dat hij de nodige middelen voorziet om 7,5 VTE’s extra aan te stellen ter versterking van de basiswerking van de CAW’s, met name onthaal en begeleiding van mensen die persoonlijke, relationele, financiële, materiële of gezinsproblemen hebben. Hiervan zullen 5,5 VTE’s aan de provincie Vlaams-Brabant en Brussel toegewezen worden. CAW Archipel in Brussel krijgt 2,5 VTE. CAW Zenne en Zoniën (Halle), CAW Delta (Ninove, Lennik en Dilbeek) en CAW Vilvoorde krijgen elk 1 extra VTE.
22 apr 2008 09u31
meer over
zie ook rubriek