Meisjes vallen flauw na inenting baarmoederhalskanker

Dokters en verpleegkundigen opgelet! Als de minister overgaat tot het besluit om alle meisjes van 12 jaar in te enten tegen baarmoederhalskanker, houdt dan de meisjes na de prik goed in de gaten. De kans bestaat namelijk dat ze flauwvallen!
In de Verenigde Staten is het aantal mensen dat na een vaccinatie flauwvalt, flink gestegen. Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control schrijft de toename vooral toe aan nieuwe inentingen voor tieners, zoals de inenting tegen baarmoederhalskanker.
De flauwvallers waren vooral meisjes tussen de 11 en 18 jaar oud. tieners schijnen vaker flauw te vallen dan kinderen. En dat kan soms nare gevolgen hebben. In de VS kwamen 33 tieners die flauwvielen zo ongelukkig terecht dat ze naar het ziekenhuis moesten!

Dokters en verpleegkundigen zouden hierop voorbereid moeten zijn en de meisjes na de inenting in de gaten moeten houden. Niet alleen net na het toedienen van de inenting, maar ook nog geruime tijd erna de inenting. Vaak vallen mensen pas na 5 of 10 minuten flauw.
16 mei 2008 09u12
zie ook rubriek