Kortbestek van de Vlaamse overheid van vrijdag 23 mei 2008

Beslissingen van de Vlaamse Regering
Op voorstel van minister Marino Keulen en minister Steven Vanackere
Na onderhandelingen met de sociale partners en na advies van de Raad van State, de Vlaamse Adviesraad voor Bestuurszaken en de SERV hecht de Vlaamse Regering haar definitieve goedkeuring aan het ontwerpdecreet over de organisatie van de ocmw's. Het heeft tot doel een vernieuwde organisatie en werking van de ocmw's in Vlaanderen tot stand te brengen om hen in staat te stellen een modern, democratisch en efficiënt beleid en beheer te voeren. Het basisuitgangspunt is de maximale afstemming van de bestuurlijke organisatie van de OCMW's op het gemeentedecreet. Het ontwerpdecreet wordt ingediend bij het Vlaams Parlement.

Op voorstel van minister Steven Vanackere
Na advies van de SERV en van de Raad van State hecht de Vlaamse Regering haar definitieve goedkeuring aan een ontwerpdecreet over de zorg- en bijstandsverleners. Het decreet streeft een dubbel doel na: rechtszekerheid bieden aan medewerkers van erkende welzijnsvoorzieningen die taken van zorg- en bijstandsverlening uitoefenen en bepalen van minimale kwalificatievereisten voor de personen die beroepshalve taken van zorg- en bijstandsverlening uitoefenen. Het ontwerpdecreet wordt ingediend bij het Vlaams Parlement.

Op voorstel van minister Steven Vanackere
Omdat het aantal te verwerken dossiers stijgt, wijzigt de Vlaamse Regering haar besluit over de interlandelijke adoptie zodat de overgangsregeling voor de subsidiëring van de diensten voor maatschappelijk onderzoek met een jaar kan worden verlengd. Deze overgangsregeling moet er voor zorgen dat de noodzakelijke capaciteitsuitbreiding in de diensten voor maatschappelijk onderzoek gemakkelijker kan worden gerealiseerd zonder dat dit een meerkost inhoudt voor de begroting.

Op voorstel van minister Steven Vanackere
De Vlaamse Regering kent 250.000 euro subsidie toe aan het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk vzw in Berchem voor de uitvoering van het convenant tussen de Vlaamse Gemeenschap en de vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen vzw, ZEBRA vzw en het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk over de uitvoering van opdrachten ter verbetering van de opvang van verkeersslachtoffers en hun nabestaanden.

Op voorstel van minister Steven Vanackere
De Vlaamse Regering kent bijna 867.000 euro subsidie toe aan de vzw Vlaams Patiëntenplatform voor het dekken van de loonkost van de ex-DAC'ers die tewerkgesteld zijn in de patiëntenverenigingen.
26 mei 2008 09u40
meer over
zie ook rubriek