Liet dienst thuisverpleging poetsvrouw spuiten geven?

B. S., zaakvoerder van Medipro Thuisverpleging in Hemiksem, is aangehouden voor valsheid in geschrifte. Het Medipro-personeel moest bovendien medische handelingen verrichten die het wettelijk gezien niet mocht uitvoeren, blijkt uit getuigenissen.
Zware fraude
Medipro is in ongeveer vijftien jaar uitgegroeid tot een van de grootste thuisverplegingsdiensten in het Antwerpse. Eind mei 2007 al viel het riziv er binnen en werden computers in beslag genomen. "Er is sprake van een fraude van meer dan 1,5 miljoen euro", zegt een ex-werknemer. "Daarbij werden het riziv behandelingen voorgeschoteld die nooit werden uitgevoerd."

Zaakvoerder B. S. zit sinds woensdag in de cel op verdenking van valsheid in geschrifte. Het Antwerpse parket bevestigt dat de man aangehouden is.

Poetsvrouw
"Maar er is meer", stelt een voormalig personeelslid. "De grofste fout vind ik dat verzorgsters medische handelingen moesten doen waarvoor alleen verpleegkundigen bevoegd zijn. Zelfs de poetsvrouw werd soms uitgestuurd om patiŽnten spuiten te geven."

Dirk Smulders, de advocaat van de verdachte, reageert formeel: "Voor mij is dit niet meer dan een actie om Medipro schade toe te brengen."
07 jul 2008 10u25
Bron: De Morgen
zie ook rubriek