AZ Sint-Blasius stelt nieuwe algemeen directeur aan

De raad van bestuur van de vzw O.L.Vrouw van Troost, uitbater van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius, heeft Karen Pieters, momenteel financieel-administratief directeur, met ingang van 1 januari 2009 aangesteld tot algemeen directeur.
Het is de intentie van de raad van bestuur om Hugo Casteleyn, huidig algemeen directeur, in de mogelijkheid te stellen zijn activiteiten meer te concentreren op strategische doelstellingen, externe contacten en samenwerkingsverbanden (ziekenhuis-groepering Aalst-Dendermonde, Vlaams ziekenhuisnetwerk KU Leuven,…) en tevens het Corporate Governance gedachtegoed in de raad van bestuur verder te helpen uitbouwen.

Om dat te realiseren wordt in de loop van de maand september een bijzondere algemene vergadering samengeroepen met het verzoek de statuten van de vzw O.L.vrouw van Troost aan te passen en Hugo Casteleyn tot afgevaardigd bestuurder te benoemen .

Karen Pieters (37) werkt sinds 1 februari 1998 in het AZ Sint-Blasius als administratief-financieel directeur. Zij is licentiate in de toegepaste economische wetenschappen en in de medisch-sociale wetenschappen. Karen Pieters is in de sector gekend als experte inzake ziekenhuisfinanciering.

Met deze beslissing wordt de continuïteit van de bedrijfsvoering gewaarborgd.
Het AZ Sint-Blasius wenst hiermee haar positie in een snel evoluerend ziekenhuislandschap te versterken en zich verder te ontplooien als een dynamische en succesvolle organisatie met een hoogstaand niveau van zorg.
09 jul 2008 10u46
zie ook rubriek