Onkelinx schaft selectieproef kinesisten toch niet af

De selectieproef voor kinesitherapeuten is ondanks eerdere berichten niet afgeschaft, zo hekelt de Associatie van AKB en Kinesitherapeutenkartel. "Gisteren zijn de voorwaarden tot deelname aan de selectieproef van het RIZIV in het Staatsblad verschenen. Dat betekent dat enkele honderden net gediplomeerde kinesitherapeuten opnieuw examen zullen moeten afleggen. Nochtans had minister Onkelinx eerder dit jaar aangegeven dat zij het selectie-examen zou afschaffen", zegt de Associatie van AKB en Kinesitherapeutenkartel.
Kaakslag
"Blijkbaar heeft de minister het advies van de Planningscommissie Medisch Aanbod niet gevolgd en heeft zij het aantal kinesitherapeuten dat kan weerhouden worden vastgelegd op 297 Nederlandstaligen en 164 Franstaligen", vervolgt de associatie, die spreekt over een nieuwe kaakslag voor de kinesitherapie, de jonge kinesitherapeuten en hun ouders.

Niet gebruikte plaatsen
"De Planningscommissie heeft vastgesteld dat een groot aantal geselecteerde kinesitherapeuten het beroep niet uitoefent. Ieder jaar ontneemt men onterecht een aantal kinesitherapeuten de mogelijkheid tot een zelfstandig beroep. Er is geen rekening gehouden met het recupereren van deze niet gebruikte plaatsen. Wij kunnen dit niet langer aanvaarden", aldus de Associatie van AKB en Kinesitherapeutenkartel, die een dringend onderhoud vraagt met de minister.

Minister
Op het kabinet van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Laurette Onkelinx was niemand bereikbaar voor commentaar.
03 sep 2008 00u46
Bron: De Morgen
zie ook rubriek