Vijf tweelingen op neonato AZ Alma

Eeklo - De materniteit op campus eeklo beleeft een UNICUM ! Niet minder dan 5 tweelingen liggen tegelijkertijd op de afdeling neonatologie van de materniteit. 6 meisjes en 4 jongens geboren tussen midden augustus en begin september verblijven momenteel op de neonatologie om aan te sterken en wat aan gewicht te winnen, maar doen het verder uitstekend!
Naast de gewone drukte op de materniteit is het deze week wel extra druk voor de personeelsleden van deze afdeling. De afdeling neonatologie werd zelfs voorzien van extra personeelsleden om de 10 baby’s alle nodige zorgen te geven. De eerste tweeling werd geboren op 25 augustus 2008 en bestaat uit een meisje (Anaï) en een jongen (Jules). De tweede tweeling zag 3 dagen later het daglicht op 28 augustus 2008 en luisteren naar de namen: Kyano en Matheo. 5 dagen later was het de beurt aan 2 meisjes: Angelina en Jessica werden geboren op 2 september 2008. Op 4 september kwamen vervolgens Fay en Iljo ter wereld. Daarnaast liggen ook Kato en Estée op de afdeling neonatologie. Zij werden op 12 augustus 2008 geboren in een ander ziekenhuis, maar werden overgebracht naar het AZ Alma om hier verder aan te sterken.

Bij hun geboorte hadden de meeste tweelingen een te laag geboortegewicht (minder dan 2500 gram), wat meteen ook de reden is voor hun opname op de afdeling neonatologie. Op deze afdeling krijgen de tweelingen de tijd om verder aan te sterken en aan gewicht te winnen. Wat ze trouwens uitstekend doen, vandaar dat de eerste tweeling reeds vrijdag naar huis mag vertrekken.
15 sep 2008 15u52
Bron: AZ Alma
zie ook rubriek