Nederlandstalige Brusselse artsen willen af van ANW-dienst

Aan de Nederlandstalige kant is de werklast namelijk veel te groot, en de vergoeding bijzonder laag. Dit zegt dokter Milhan Roex, voorzitter van de Brusselse Huisartsen Kring (BHAK), woensdag in De Standaard.
MediNetPro, het internettelevisiejournaal voor artsen en apothekers, meldt in de laatste uitzending dat steeds meer Nederlandstalige Brusselse huisartsen proberen te ontsnappen aan de diensten door zich op de lijst voor de Franstalige huisartsen in te schrijven.

"Dat het er ’steeds meer’ zijn, zou ik niet zeggen. Het klopt dat er een aantal zijn, maar dat fenomeen is al enkele jaren aan de gang", zegt Milhan Roex. Zijn vereniging, de BHAK, telt 54 leden. Daarbovenop zijn er nog zo’n vijftien à twintig Nederlandstalige artsen in Brussel, schat Roex, die niet bij de BHAK zijn ingeschreven.

"In de hele Brusselse agglomeratie zijn er dus een zeventigtal Nederlandstalige artsen. De Franstaligen zijn met tweeduizend. De werklast voor de wachtdiensten is dus totaal verschillend", legt Roex uit. "Bij onze leden doet dat een aantal vragen rijzen."

Tegen het overstappen naar een andere dienstenstructuur is geen enkel wettelijk bezwaar. De BHAK werkt daarom zelf aan een aantal hervormingen om toename van vetrek van huisartsen te verminderen.
25 sep 2008 09u18
zie ook rubriek