Gent organiseert eerste Europese opleiding osteopathie in sport

Aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in Gent gaat vanaf november de eerste opleiding voor osteopathie in de sport in Europa van start. De opleiding werd vandaag voorgesteld.
Postacademisch
De nieuwe twee jaar durende postacademische opleiding is bedoeld voor professionele osteopaten en bestaat uit tien modules. De eerste module gaat in november van start, en is ondertussen al volzet. "osteopathie heeft haar plaats ingenomen in de samenleving, en begint ook binnen de sportwereld steeds belangrijker te worden", zegt docent Thomas D'havé. "Met deze opleiding willen we die positieve tendens ondersteunen."

Ervaren osteopaten
De modules van de nieuwe opleiding zullen worden gegeven door ervaren binnen- en buitenlandse osteopaten en gastdocenten als Bjorn Vanmelckebeke (osteopaat bij Rabobank PRO Cycling Team), Jesse Vanhoutte (osteopaat bij basketbalclub BC Telindus Oostende) en medewerkers van het 'Milan Lab' van AC Milan.

Samenwerking
"osteopathie staat niet lijnrecht tegenover de klassieke geneeskunde, maar werkt ermee samen", stelt docent Frédéric Van Burm. "De osteopaat in de sport werkt samen binnen een team van artsen, psychologen, ... en hij gaat daarbij specifiek op zoek naar functionele problemen."

IAO is een Europese scholenkoepel met 21 scholen in verschillende landen. De opleiding sportosteopathie start in november met een module rond de osteopathische sportcasuďstiek.
14 okt 2008 09u12
Bron: De Morgen
zie ook rubriek